Sinds 1908 is Briggs & Stratton actief op de markt voor speciale producten voor de automotive wereld. In 1991 werd de Briggs & Stratton Racing Division opgericht om aan de vraag naar speciale motoren te maken te kunnen voldoen. In 2003 introduceerde  Briggs & Stratton hun C.I.K. gecertificeerde World Formula motor en is tot op heden nog steeds de enige officieële CIK gecertificeerde World Formula motor op de wereldmarkt.

De Briggs & Stratton World Formula is een 15 pk. sterke onderhoudsarme 4-Takt motor met o.a. een elektronische toerenbegrenzing en een gebruiksvriendelijke "on board" elektrische startmotor. Deze 206cc metende Briggs & Stratton World Formula motor is lekker soepel en krachtig met een mooie en rustige 4-Takt sound.

Naast het gebruik door volwassenen is deze motor uitermate geschikt voor de jeugd om betaalbaar en gelijkwaardig door te stromen vanuit o.a. de Honda Cadet klasse en de Mini Briggs klasse.

Tevens is er een Mini Briggswf

Een Mini Briggs motor is een verzegelde Briggs & Stratton World Formula motor met tammere nokkenas en slappere koppelingsveren, een vaste overbrengingsverhouding van 18-70. E.e.a. brengt het vermogen terug tot een zeer betrouwbare 8 pk. en tevens mag de startmotor en accu worden verwijdert wat een aanmerkelijk gewichtsvoordeel opleverd.

De kart

Als kart kan je de huidig gangbare karts gebruiken die ook rijden in de klasse Kadet Kids / Rookies, de motor is niet groter als die van een GX160 en past zonder problemen op elk minikart chassis.

De verzegeling

Dit nieuwe concept is zeer goedkoop, onderhouds vriendelijk en eerlijk !, omdat wij uit gaan van een verzegelde motor waarvoor al een dealernetwerk in Nederland aanwezig is. Eveneens als bij de Rotax Max bestaat de mogelijkheid om van Mini Briggs klasse door te stromen naar de World Formula B&S junior klasse met dezelfde motor, maar dan met de standaard nokkenas en koppelingsveren.


De voordelen van de Mini Briggs:- Verzegeling van de motoren met degelijke controle- Eerlijk wedstrijdverband d.m.v. gelijkheid van motoren- Diverse bestaande dealers (verzegelpunten) in Nederland- Doorstromen naar andere World Formula B&S klasse met behoud van motor middels kleine aanpassing- Prijstechnisch voordeliger- Dure tuning overbodig- Goede technische controle mogelijk

Technische gegevens Motor :

206 cc 1-cilinder 2 kleps motor, onder liggende nokkenas,15 PK, electronische begrenzing op 7100 rpm, electrische starter, aluminium drijfstang, Premier koppeling 16 + 17 tands, Green lucht filter, Walboro carburateur, uitlaatbocht.

 

JSN Epic template designed by JoomlaShine.com